Spoonful

Spoonful Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • Hazır baton kek
  • Karamel sos (isteğe bağlı)

Muhallebi için;

  • 4 bardak süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepemeleme buğday nişastası
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet vanilya
  • 200 ml krema

Ganaj için;

  • 200 ml krema
  • 80 gram sütlü çikolata
  • 80 gram bitter çikolata

Üstünü süslemek için;

  • Damla çikolata

Spoonful Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki robottan geçirip köşeye alalım.
  2. Muhallebi için vanilya krema hariç başka materyallerimizi tencereye alıp kaynayıp yoğunlaşınca ocağın altını kapatalım.
  3. Vanilya ekleyelim, karıştıralım.
  4. Soğuma için farklı bir kaba alıp üzerini streçleyelim.
  5. Soğuyan muhallebiye kremayı döküp mikserle pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpalım.
  6. 6-8 adet kase yahut bardağımızı alalım.
  7. Tabanlarına keki yayalım.
  8. Karamel sos gezdirelim üzerine.
  9. Muhallebimizi paylaştıralım.
  10. Ganajı oluşturmak için kremayı sos tavasına alalım.
  11. Çikolataları ekleyip homojenleştikten sonra bardaklarımıza ganajı dağıtalım.
  12. Yarım saat sonra buz dolabına koyalım.
  13. 2-3 saat sonra damla çikolatayla süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.

Spoonful Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğuk Baklava Tarifi
Çıtır Tahin Şöleni
Pankek (Damla Çikolatalı)
Waffle (Tadı Damağınızda Kalacak)
Yalancı Köfte
Dereotu Peynirli Poğaça
Hdabla | © 2025 |