Ekler
Ekler Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı yada margarin
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 fiske tuz
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 3 adet yumurta ( yumurta küçükse 4 adet)
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kremşanti
Üzeri için;
- 200 gram çikolata
Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kremayı yapıp soğumaya bırakalım.
- Tereyağı kremşanti hariç tüm gereçleri derin bir tencereye alın.
- Kıvam alıp kaynayınca tereyağını ekleyip altını kapatın. Soğumaya bırakın.
- Soğuyan kremaya kremşantiyi ekleyip 3 dk mikser yardımı ile çırpın.
- Üzerini streçleyip buzdolabında bekletin.
- Ekler hamuru için su tereyağını tuz ve şekeri tencereye alın.
- Tereyağı eriyip su kaynamaya başlayınca unu ekleyin.
- Sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
- Tencereye yapışmayan bir hamur olunca altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan hamura yumurtalari teker teker ekleyerek mikserle karıştırın.
- Hamuru sıkma torbasına alın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye muhakkak aralıklarla hamuru sıkın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dk pişirin. Fırına nazaran müddet değişiklik gösterebilir.
- Pişen ekleri fırın kapağını açmadan 15 dk fırın kapalı halde bekletin.
- Çıkardıktan sonra ortalarına krema ve üzerine çikolata batırarak istediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz.
Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











