Ekler

Ekler Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı yada margarin
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 3 adet yumurta ( yumurta küçükse 4 adet)

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kremşanti

Üzeri için;

  • 200 gram çikolata

Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kremayı yapıp soğumaya bırakalım.
  2. Tereyağı kremşanti hariç tüm gereçleri derin bir tencereye alın.
  3. Kıvam alıp kaynayınca tereyağını ekleyip altını kapatın. Soğumaya bırakın.
  4. Soğuyan kremaya kremşantiyi ekleyip 3 dk mikser yardımı ile çırpın.
  5. Üzerini streçleyip buzdolabında bekletin.
  6. Ekler hamuru için su tereyağını tuz ve şekeri tencereye alın.
  7. Tereyağı eriyip su kaynamaya başlayınca unu ekleyin.
  8. Sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
  9. Tencereye yapışmayan bir hamur olunca altını kapatıp soğumaya bırakın.
  10. Soğuyan hamura yumurtalari teker teker ekleyerek mikserle karıştırın.
  11. Hamuru sıkma torbasına alın.
  12. Yağlı kağıt serili tepsiye muhakkak aralıklarla hamuru sıkın.
  13. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dk pişirin. Fırına nazaran müddet değişiklik gösterebilir.
  14. Pişen ekleri fırın kapağını açmadan 15 dk fırın kapalı halde bekletin.
  15. Çıkardıktan sonra ortalarına krema ve üzerine çikolata batırarak istediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz.

Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Latte Muhallebi
Çilekli Beyaz Çikolatalı Rulo Pasta
Kıyır Kıyır Sürpriz Kurabiye
+8 Yoğurtlu Yulaf Ezmesi
Bisküvi Tabanlı Karamel Soslu Muhallebi
İce Mocha Soğuk Kahve
Hdabla | © 2025 |