General Tso (Şahane Soslu Tavuk)

General Tso (Şahane Soslu Tavuk) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğsü

Marinesi için;

  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı su

Sosu için;

  • 2 adet kapya biber
  • Bir tutam taze yeşil soğan
  • Sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 2-3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay bardağı su
  • 3-4 yemek kaşığı ketçap
  • 3 yemek kaşığı beyaz sirke
  • 1 yemek kaşığı kaşığı nişasta (silme)
  • 1 çay kaşığı zencefil tozu
  • 2 diş sarımsak

General Tso (Şahane Soslu Tavuk) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları kuşbaşı doğrayıp marineleyelim.
  2. 10-15 dk buzdolabında bekletelim.
  3. Ardından derince bir tencere de bol yağda kızartalım.
  4. Biber ve soğanları derin bir tava da kavuralım.
  5. Diğer sos gereçlerinin hepsini bir kapta karıştıralım.
  6. Kavrulan biber ve soğanların içine ek edelim. Kıvam alıncaya kadar pişirelim.
  7. Kızarttığımız tavukları hazırladığımız sosa ekleyip yeterlice karıştırdıktan sonra üzerine susam serperek servis edelim.

General Tso (Şahane Soslu Tavuk) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Kabak Sandal
Kabak Sarma
Dubai Magnolia
Çıt Pıt Mücver Tarifi
Limonlu Soslu Kek
Galatasaray Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |