Kuru İncir Reçeli

Kuru İncir Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg kuru incir
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Kuru İncir Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İncirlerin baş kısmını alıp ince uzun kesin.
  2. Su ve şekeri koyup 2 saat bekletin.
  3. Yüksek ateşte karıştırarak kaynatın.
  4. Kaymadıktan sonra ocağı kısıp yarım saat pişirin.
  5. Pişince limon suyunu ekleyip 5 dk daha pişirin.
  6. Tamamen soğuyunca kavanozlayın. Afiyet olsun.

Kuru İncir Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taze Kayısı Reçeli
Elma Brulee
3 Malzemeli Suffle
Nohutlu Kuskus Pilavı
San Sebastian
Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |