Tavuklu Sebze Çorbası

Tavuklu Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

Et suyu için:

  • 3 adet tavuk baget
  • 1 adet pastinak
  • 2 adet havuç
  • 1 kesim kereviz
  • 1 kısım pırasa (hepsi küçük doğranmış)
  • 1,5 litre su

Diğer materyaller:

  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • 2 adet patates (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 1 adet havuç (rendelenmiş)
  • Biraz doğranmış maydanoz
  • 250 gram şehriye yahut erişte
  • ½ yemek kaşığı vegeta yahut tuz
  • Zeytinyağı

Tavuklu Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk bagetleri, pastinak, havuç, kereviz ve pırasayla birlikte büyük bir tencereye alın.
  2. Üzerine 1,5 litre su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  3. Ardından, orta ateşte yaklaşık 30 dakika kaynatın.
  4. Tavuk bagetleri tencereden çıkarın ve etlerini kemiklerinden ayırın.
  5. Pişmiş zerzevatları de farklı bir kaba alın.
  6. Tavuk suyunu bir süzgeçten geçirerek süzün ve tekrar tencereye koyun.
  7. Yumuşamış zerzevatları tekrar tavuk suyuna ekleyin ve el blenderi ile püre haline getirin.
  8. Ayrı bir tavada biraz zeytinyağı ısıtın, doğranmış soğanı, küp doğranmış patatesleri ve rendelenmiş havucu ekleyerek soteleyin.
  9. Küçük modüllere ayrılmış tavuk etini ekleyip kısa bir müddet birlikte kavurun.
  10. Püre haline getirilmiş tavuk suyunu tencereye dökün, vegeta yahut tuz ile tatlandırın ve şehriye ya da erişteleri ekleyin.
  11. Çorbayı orta ateşte 10–15 dakika daha pişirin, makarna yahut şehriyeler yumuşayana kadar kaynamaya bırakın.
  12. Son olarak üzerine doğranmış maydanoz serpin.
  13. Arzuya nazaran limon suyu ekleyerek servis edebilirsiniz.
  14. Servis önerisi: çorbayı sıcak servis edin – soğuk günlerde içinizi ısıtacak olağanüstü bir yemektir!.

Tavuklu Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Basmati Pilavı (Mantarlı Ve Havuçlu)
Limonlu, Haşhaşlı Kek
Cevizli Pancar Salatası
Dondurmalı Çilekli Milkshake
Pancake
Kahvaltılık Soslu Ekmek
Hdabla | © 2025 |