Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından biraz az pirinç
  • Yarım çay kaşığından biraz az tuz

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sudan geçirdiğimiz pirinçleri ve 2 bardak suyu derin bir tencerede ocağın üstüne koyalım 10 dk başlanmasını bekleyelim.
  2. Haşlanan pirinçlerin üzerine 1 litre soğuk sütü ekleyelim.
  3. Dibine tutmaması için arar orta karıştırarak orta kısım ateşte yarım saat pişirelim.
  4. Pişen sültacın üzerine 1 su bardağı şekeri ve tuzu ekleyip 10 dk daha pişirelim.
  5. Fırın kaplarına eşit biçimde paylaştıralım ve tepsimize yerleştirelim.
  6. İlk sıcağı çıkması için 10 dk bekleyelim.
  7. Sütlaçları fırının en üst rafında azamî ayarda 5 dk üzeri kızaracak kadar pişirelim.
  8. Fırından çıkarttığınız tepsinin birinci sıcağı çıktıktan sonra öteki bir tepsiye yerleştirerek dolapta soğumaya bırakalım.
  9. Soğuyan sütlaçları istediğiniz formda sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😇.

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Pilavı (Ruz Muammar)
Tambuğday Unlu Çiçek Ekmek
Kolay Havuçlu Dilim Pasta
Meyveli Cupcake
Bol Soslu Yumuşacık Islak Kek (Videolu)
Yağlı Pide ( Çanakkale Usulü)
Hdabla | © 2024 |