Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından biraz az pirinç
- Yarım çay kaşığından biraz az tuz
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sudan geçirdiğimiz pirinçleri ve 2 bardak suyu derin bir tencerede ocağın üstüne koyalım 10 dk başlanmasını bekleyelim.
- Haşlanan pirinçlerin üzerine 1 litre soğuk sütü ekleyelim.
- Dibine tutmaması için arar orta karıştırarak orta kısım ateşte yarım saat pişirelim.
- Pişen sültacın üzerine 1 su bardağı şekeri ve tuzu ekleyip 10 dk daha pişirelim.
- Fırın kaplarına eşit biçimde paylaştıralım ve tepsimize yerleştirelim.
- İlk sıcağı çıkması için 10 dk bekleyelim.
- Sütlaçları fırının en üst rafında azamî ayarda 5 dk üzeri kızaracak kadar pişirelim.
- Fırından çıkarttığınız tepsinin birinci sıcağı çıktıktan sonra öteki bir tepsiye yerleştirerek dolapta soğumaya bırakalım.
- Soğuyan sütlaçları istediğiniz formda sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😇.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




