Pratik Patates Ve Biberli Tavuk Sote

Pratik Patates Ve Biberli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 orta uzunluk patates
  • 5 adet köy biberi
  • 1 paket tavuk sarma
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Not; patates ve biberleri kızartırken her kızartma basamağında 1 çay kaşığından az tuz atmanızı öneririm.

Pratik Patates Ve Biberli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuk sarmalarımızın derilerini ayıralım ve sarmamızı küp küp keselim.
  2. Sonrasında derin bir tencere ya da tava alıp doğradığımız tavuk sarmalarımızı tavamızın içine koyalım ve sıvı yağ ekleyip pişirmeye başlayalım.
  3. Rengi biraz değişince tereyağını ve baharatlarını ekleyip pişirmeye devam edelim ve rengi pembeleşince tavamızın altını kapatalım.
  4. Patateslerimizi soyup küp küp doğrayalım, çok küçük olmamasına dikkat edelim.
  5. Kızartmak için kullandığımız tenceremizi ya da tavamızı ocağa alıp altını açalım ve yağımızın kızmasını bekleyelim. Yağın kızdığından emin olunca dikkatli bir halde patateslerimizi ekleyip 1 çay kaşığından biraz az tuz ekleyip karıştırıp kızartalım.
  6. Patatesler kızarırken biberleri ayıklayıp onları da çok küçük olmayacak formda doğrayalım.
  7. Patatesler kızarınca pişirdiğimiz tavuklarımızın içine ekleyelim ve biberleri kızartmak için kızartma tenceremize ekleyip 1 çay kaşığından az tuz dökelim ve kızartalım.
  8. Biberlerde kızarınca patatesleri eklediğimiz tavuklarımızın içine ekleyelim.
  9. Eklediğimiz eserleri güzelce karıştıralım.
  10. Ve hazır, afiyetle tadabilirsiniz şimdiden ellerinize sıhhat 😊🌸.

Pratik Patates Ve Biberli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhteşem Şehriye Salatası
İmam Bayıldı Tadında Patlıcan Yemeği
Rulo Pasta Tarifi (Videolu)
Şişleme Kek
Gece Maması
Sütsüz Açma Tarifi
Hdabla | © 2025 |