Patatesli Hingel

Patatesli Hingel Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı su (yarımdan 2 kaşık fazla)
  • 2-2,5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Kekik
  • Toz biber

Patatesli Hingel Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için un harici gereçleri koyun,unu da denetimli koyarak yoğurun.
  2. Streç sinemaya sarıp yarım saat dolaba kaldırın. (sert bir hamur olacak).
  3. İç harç için patatesleri haşlayıp,ezin. (küçük modüllere kesip haşlarsanız daha süratli haşlanır).
  4. Soğanları kavurup,patatesle birleştirin.
  5. Hamuru unlayarak yuvarlak formda açın bardakla yuvarlak kesimlere bölün.
  6. Hamurun içine iç harcı koyup zikzak kapatın.
  7. Tencereye su koyun kaynamaya başlayınca tuz atıp hingelleri içine atın.
  8. Piştikçe yüzeye çıkacaktır.
  9. Piştikten sonra üzerine yoğurt ve sosunu (tereyağı eritip toz biber ile karıştırıp sos yapabilirsiniz)döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Patatesli Hingel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fesleğenli Zerdeçallı Makarna
Karamelli Tirileçe
Az Malzemeli Pastane Tuzlusu
Kruvasan Poğaça
Çıtır Çıtır Baklava
Renk Renk Lezzet Soteli Patates Salatası
Hdabla | © 2025 |