Patatesli Hingel
Patatesli Hingel Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı su (yarımdan 2 kaşık fazla)
- 2-2,5 su bardağı un
İç harcı için;
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Kekik
- Toz biber
Patatesli Hingel Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için un harici gereçleri koyun,unu da denetimli koyarak yoğurun.
- Streç sinemaya sarıp yarım saat dolaba kaldırın. (sert bir hamur olacak).
- İç harç için patatesleri haşlayıp,ezin. (küçük modüllere kesip haşlarsanız daha süratli haşlanır).
- Soğanları kavurup,patatesle birleştirin.
- Hamuru unlayarak yuvarlak formda açın bardakla yuvarlak kesimlere bölün.
- Hamurun içine iç harcı koyup zikzak kapatın.
- Tencereye su koyun kaynamaya başlayınca tuz atıp hingelleri içine atın.
- Piştikçe yüzeye çıkacaktır.
- Piştikten sonra üzerine yoğurt ve sosunu (tereyağı eritip toz biber ile karıştırıp sos yapabilirsiniz)döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Patatesli Hingel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















