Saçaklı Tatlı

Saçaklı Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine)
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 bardak kavrulmuş kadayıf (olmasa da olur)
  • Vanilya
  • Kabartma tozu

Şerbet için;

  • 2,5 bardak şeker
  • 3 bardak su
  • Limon suyu

Saçaklı Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbeti kaynatıp, bir kaç damla limon suyu ekleyelim (kaynama müddeti 10 dakikayı geçmesin) soğumaya bırakalım.
  2. Kadayıf ve ceviz dışında tüm gereçleri yoğuralım. Elimizden ayrılmaya başlayınca cevizi ekleyelim.
  3. Elimizle biçim verip üzerine kadayıfa bulayarak tepsiye dizelim. Çok az sıvı yağ ile çırptığımız yumurta sarısını üzerine fırça yardımıyla sürelim. Bıçakla üstüne çizikler atalım.
  4. 175°c fansız programda kızaran (yaklaşık 30 dakika) tatlılara fırından çıkarınca şerbeti dökelim.

Saçaklı Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Reçelli Kurabiye
İrmik Helvası
Hamburger Tarifi
Fırında Tavuk Ciğer
Güveçte Beşamel Soslu Et Sote
Soğuk Kahve
Hdabla | © 2025 |