Kaymaklı Cevizzade (En Kolay Ve Pratik Şerbetli Tatlı)

Kaymaklı Cevizzade (En Kolay Ve Pratik Şerbetli Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 adet hazır baklavalık yufka

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 ince dilim limon

İçi için;

  • 200 gram mascarpone (kaymak)
  • 250 gram ceviz içi

Üzeri için;

  • 100 gram eritilmiş tereyağı +2 yemek kaşığı sıvı yağ

Kaymaklı Cevizzade (En Kolay Ve Pratik Şerbetli Tatlı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakalım. Şerbeti için tencereye şeker ,su ve limon dilimini alıp karıştıralım. Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dk daha.
  2. Kaynamaya bırakalım. Daha sonra kenara alalım ve soğumaya bırakalım.
  3. Tezgaha serdiğimiz 4 adet yufkanın en üstüne her yerine gelecek formda kaymak sürdürelim.
  4. Daha sonra biraz iri çekilmiş ceviz içini yufkaların üzerine serpelim ve rulo formunda saralım. Yaklaşık 2 parmak genişliğinde keselim ve yağladığımız tepsiye yerleştirelim.
  5. Tüm baklavalık yufkalarımız bitinceye kadar bu süreci tekrarlıyoruz. Öbür yufkalarıda birebir şekilde yapalım. Üzerlerine eritilmiş tereyağ ve 2 kaşık sıvı yağ karışımını karıştırıp fırça ile çokça sürdürelim.
  6. Önceden ısıttığımız alt üst ayarda 180° firında denetimli.
  7. Bir halde 35-40 dk kadar pişiriyoruz. Üzerleri güzelce kızarsın. Fırından aldıktan sonra birinci sıcaklığı çıkan tatlıya soğuyan şerbeti dökelim.
  8. Tatlımız şerbetini çekinceye kadar dinlendirelim. Dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebiliriz. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun♥️

Kaymaklı Cevizzade (En Kolay Ve Pratik Şerbetli Tatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayalı Poğaça
Köfte Harcı Olmadan Izgarada Anne Köftesi
+7 Ay Bebek Kahvaltısı
Türlü
Bebeklere Balkabağı
Mini Kahvaltı
Hdabla | © 2025 |