Kilis Tava

Kilis Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kıyma
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 8-9 diş sarımsak
  • 3 adet büyük uzunluk yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 3 adet domates
  • 3 adet biber

Kilis Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı, sarımsağı robottan geçirip suyunu sıkalım, başka bir kaba alalım.
  2. Daha sonra kırmızı biber ve yeşil biberi de robottan geçirip kaba alalım kıyma ve robottan geçirdiğimiz öbür gereçleri birleştirelim.
  3. Baharatlarını da ekleyip karıştıralım sıvı yağ ve suyu da ekleyelim hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım.
  4. Mümkünse bir gün evvelden yapıp dinlendirin yahut 3-4 saat harcımızı buzdolabında dinlendirelim.
  5. Tepsiye koyduğumuz harcı dilimlere ayırıp her dilimin üzerine domates ve biber ekleyelim.
  6. Önceden ısınmış fırında 180 derece de denetimli biçimde 40-45 dakika kadar pişirelim suyunu çekmene kadar. Afiyet olsun🌸

Kilis Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Misafir Sofralarının Vazgeçilmezi Fellah Köfte
Doyurucu Kahvaltılık
Hamburger Ekmeği
Ayva Tatlısı (Fırın Torbasında)
Mini Browni Tarifi
Nevşehir’in Sanayi Pilavı
Hdabla | © 2025 |