Bu Tarifi Deneyenler Klasik Mezelerden Vazgeçiyor

Bu Tanımı Deneyenler Klasik Mezelerden Vazgeçiyor İçin Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı *süzme* yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tava yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tane köz patlıcan
  • 1 bağ dereotu
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Bu Tanımı Deneyenler Klasik Mezelerden Vazgeçiyor Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanımızı fırında yada ocakta közleyip kabuklarını soyup soğumaya bırakalım.
  2. Yoğurdun içine patlıcan, dereotu, tahin ve rendelenmiş sarımsağımızı ekleyelim. Güzelce karıştıralım. Damak tadımıza nazaran tuzu denetimli ekleyelim.
  3. Susamları bir tavada kavuralım kokusunun çıkması kâfi.
  4. Sıcak susamlarımızı tabağa koyduğumuz mezemizin üstüne zeytinyağı ekledikten sonra ek edelim.

Bu Tanımı Deneyenler Klasik Mezelerden Vazgeçiyor Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabuklu Kızarmış Patates Salatası
Haşhaş Ezmeli Revani
Sütlü Biber (Kahvaltılık)
Kabak Ve Yulaflı Omlet
Lokanta Usulü Tavuk Haşlama
Tavuklu Krep Bohçası
Hdabla | © 2025 |