Fıstıkpare

Fıstıkpare Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 çay bardağı toz antep fıstığı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 2 su bardağı kadar un

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için;

  • Antep fıstığı

Fıstıkpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz tencereye su ve şekeri koyup kısık ateşte pişiriyoruz, hafif fokurdamaya başlayınca limon suyunu ekliyoruz.
  2. 15 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz .
  3. Ayrı bir kaba margarin, pudra şekeri ,yumurta, irmik ve vanilyayı alıp karıştırıyoruz.
  4. Sonrasında denetimli bir halde un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz .
  5. Elde ettiğimiz hamurlardan ceviz büyüklüğünden kesimler koparıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  6. Şekil verdiğimiz hamurları oklava yardımı ile ortasına çukurlar açıyoruz ve 170 derece fırında pişiriyoruz.
  7. Pişen hamurlarımızın birinci sıcağı çıktıktan sonra soğumuş şerbeti üzerine gezdiriyoruz.
  8. Şerbeti çeken tatlımızın ortasını antep fıstığı ile süslüyoruz ,hepsi bu kadar beğenmeyi ve kaydetmeyi unutmayın şimdiden afiyet olsun 😋🌸🌸.

Fıstıkpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kapkek Tarifi
Kıymalı Beşamel Soslu Fırında Makarna
Tavuk Kebabı Eşliğinde Sulu Nefis Pilav
Kabak Meze
Pratik Adana Kebap
Yulaf Lapası
Hdabla | © 2024 |