Reçelli Kurabiye (Makineyle)

Reçelli Kurabiye (Makineyle) Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • Alabildiği kadar un (500 gram hamur yumuşak olacak)

Arası için;

  • Reçel

Reçelli Kurabiye (Makineyle) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur güzelce yoğurulur, hamur sert olursa makineden çıkmaz hafif yumuşak olacak.
  2. Makineyi doldurup direk fırın tepsisine sokuyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derecede 10-15 dakika, sakin kızartmayın acı olur, hafif altından bir pembeleşmeye başladığı an çabucak çıkarın.
  4. Sofraya çook yavaş biçimde dökün birinci sıcağıyla çok kırılgan oluyorlar soğudukça sertleşiyor.
  5. Hafif sıcağı gidince içini doldurup birbirine yapıştırıp ben on dakika buzluğa koyuyorum erimesin çabuk donsun diye.

Reçelli Kurabiye (Makineyle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salçalı Çörek
Pamuk Poğaça
Mayalı Pişi Tarifi ( Asla Yağ Çekmiyor )
Limonlu Mavi Haşhaşlı Nefis Muffin
Ek Gıda Dönemi Mercimekli Bebek Kısırı
Sebzeli Enginar
Hdabla | © 2025 |