Kestel (Tatlı Tuzlu Kuru Pasta)

Kestel (Tatlı Tuzlu Kuru Pasta) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumuşak margarin yada tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta 1’inin akı yüzeyi için ayrılacak
  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı silme tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un

Yüzeyi için;

  • 1 adet yumurta akı (ayırdığımız yumurta akı)
  • Susam

Kestel (Tatlı Tuzlu Kuru Pasta) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç 1 paket margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1.5 çay bardağı pudra şekeri, 2 çay kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozunu ekleyip karıştıralım unu yavaş yavaş ekleyelim. Hamur elimizi bırakınca kulak göğsünden biraz daha sert olsun lakin çok sert bir hamur olmayacak.
  2. Şekil verin ben bir kısmını küçük çubuk ve yuvarlak yaptım hamuru yuvarlayıp, üzerine biraz bastırıp yassıltıp, kare kare kesebilirsiniz.
  3. Önce yumurta akına sonra susama bulayıp, tepsiye dizin. 150 derecede kızarana kadar pişirin.

Kestel (Tatlı Tuzlu Kuru Pasta) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Özbek Pilavı (Videolu)
Şekerli Börek (Antep Şekerli Börek)
Popüler Olan Vişneli Çikolatalı 25 Dakika Topkek
Bir Kaşık Kremayla Yozgat Somunu
Borcamda Tam Tutan Anne Keki Tarifi
Nefis Yulaf Pizza (Diyet)
Hdabla | © 2025 |