Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 bardak un

Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya, su, süt, yağ ve şekeri karıştıralım denetimli biçimde unu ve tuzu ekleyelim hafif ele yapışan yumuşak hamur elde edelim 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
  2. Mayalanan hamurumuzu tepsiye alıp, 25 dakika da tepsi mayasında bırakıp, şekillendirelim.
  3. Şekillendirdiğimiz pidemize ayırdığımız yumurta sarısının için bir yemek kaşığıda süt ekleyip, sürelim.
  4. Hazırladığımız pidemizi evvelce ısıttığımız 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Not:Bu ölçülerden 2 adet pide çıkmaktadır.

Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bazlama
Börülce Salatası
Çörek Otlu Kurabiye
Şifa Kaynağı Domatesli Et Suyu Çorbası
En Pratiğinden Taze Fasulye
Meyhane Mezesi Çıtır Kabak Tarifi
Hdabla | © 2025 |