Şehriye Çorbası

Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 1 tane soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça (ben biber salçası kullandım)
  • 70 gram tereyağı
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Nane
  • Fesleğen
  • Maydanoz
  • 1 buçuk litre kadar su

Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan,sarımsak ve kapya biberi küp küp doğrayalım.
  2. Tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Un ekleyip biraz daha kavuralım.
  4. Kırmızı toz biberi ve salçayı ekleyip karıştıralım.
  5. Şehriye ve suyunu ekleyelim.
  6. Kaynayana kadar karıştıralım.
  7. Son olarak tuz ve nane ekleyelim, kısık ateşte 15 dakika kadar pişirelim.
  8. Son olarak ince kıyılmış maydanoz ekleyip servis edebilirsiniz.

Not: et yahut tavuk suyu kullanırsanız daha lezzetli.

Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semizotu Salatası(meze)
Labne Dolgulu Krep (Kahvaltı)
Elmalı Kurabiye
Soslu Çıtır Börek (Vidolu)
Ispanak Graten
Beyaz Çikolatalı Fındıklı Bisküvi Pastası
Hdabla | © 2025 |