Mısırlı Havuçlu Pirinç Pilavı

Mısırlı Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet havuç (rendelenmiş)
  • 1 çay bardağı tane mısır (haşlanmış)
  • 3 su bardağı su
  • ½ çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz

Mısırlı Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçler uygunca yıkandıktan sonra üzerine sıcak su ve bir tutam tuz konularak 1 saat bekletilir. Mühlet sonunda suyu dökülür.
  2. Tencereye yağlar eklenir. Havuçlar yeterlice sotelenir.
  3. Üzerine mısır ve zerdeçal eklenerek karıştırılır.
  4. Pirinç eklenir ve birkaç dk kavrulur.
  5. Ardından su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır.
  6. Pişmesine bir kaç dk kala tuz ek edilir. Uygunca suyunu çektiği vakit ocağın altı kapatılır.
  7. Tencere ile kapak ortasına havlu kağıt konularak demlenmeye bırakılır.

Afiyet olsun 😉.

Mısırlı Havuçlu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İtalyan Usulü Kremalı Kabaklı Makarna
Yağ Çekmeyen Pırasalı Mücver
Porsiyonluk Karamelli Revani
Kremalı Kedidili Tatlısı (Şipşak Tatlı)
Cevizli Kurabiye
Çilekli Köstebek Pasta
Hdabla | © 2025 |