Patatesli Çörek

Patatesli Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 büyük uzunluk patates
  • 1 orta uzunluk kuru soğan

Üzeri için;

  • Çörekotu yada susam

Patatesli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta tuz ve şekeri bi kaba alalım ortalama iki dakika çırpalım.
  2. Sırasıyla yoğurt ve sıvı yağı da ekleyip çırpalım.
  3. Sonra un kabartma tozu ve baharatlarını ekleyelim tekrar karıştıralım.
  4. Küp küp doğranmış patateslerimizi de ekleyelim.
  5. Son olarak da küçük küçük doğranmış soğanımızı ekleyelim.
  6. Spatula yada kaşık yardımıyla karıştıralım.
  7. Yağlanmış kare borcama çörek harcımızı eşit bi halde dökelim ve üzerine susam yada çörekotu serpelim.
  8. Önceden ısotılmış 180° yada 200°lik fırında altı üstü pişene kadar pişirelim.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🥰.

Patatesli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Salatalık Mezesi
Kat Kat Patlıcan Yemeği
Enfes Bir Lezzet Patatesli Patlıcanlı Börek
Asma Yapraklı Çorba
Kıymalı Burrito
Nohutlu Buğdaylı Vegan Çorba
Hdabla | © 2025 |