Kazandibi

Kazandibi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı şeker tozu

Tavada karamelize etmek için;

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Kazandibi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, yumurta ,şekeri ocakta biraz ısıtalım.
  2. Şekerler eridikten sonra nişasta ve unu ekleyelim.
  3. Muhallebi kıvamına geldikten sonra vanilyayı da ekleyip karıştıralım.
  4. Yapışmayan bir tavaya 2 yemek kaşığı pudra şekeri serpelim ve orta ateşte ocakta karamelize olana kadar bekletelim.
  5. Üstüne yaptığımız muhallebiyi dökelim ve yaklaşık 10 dk daha kısık ateşte kapağı kapalı bir formda pişirelim.
  6. 2 saat dinlendirdikten sonra büyük dilimlere kesip spatula ile rulo haline getirelim. Afiyet olsun.

Kazandibi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye (Kandil Simidi )
Mangolu Pastırma Ruloları
Muhteşem Kısır Tarifi
Yalancı Profiterol
Çikolatalı Kek (Kolay Ve Güzel)
Soğuk Baklava (Dikdörtgen Borcam)
Hdabla | © 2025 |