Sarıyer Poğaçası

Sarıyer Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tam yumurta, 1 yumurtanın akı (sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 125 gram yumuşamış margarin yahut tereyağı
  • 4 – 4. 5 su bardağı kadar un

Arası için:

  • Beyaz peynir yada kaşar peyniri

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri

Sarıyer Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt soğuk ise ocakta ılıtılır ve karıştırma kabına alınır.
  2. Üzerine yaş maya ve toz şeker eklenir, karıştırarak eritilir.
  3. Daha sonra yumurta, oda ısısında yumuşamış margarin yahut tereyağı ve tuz eklenerek karıştırılır.
  4. Yavaş yavaş denetimli bir formda un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. Üzeri kapatılarak sıcak bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  6. Mayalanan hamur şöyle bir yoğurularak söndürülür.
  7. Mandalina büyüklüğünde modüller alınarak yuvarlanır.
  8. Arasına peynir koyularak kapatılır.
  9. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  10. Üzeri için yumurta sarısı ve pudra şekeri karıştırılır.
  11. Poğaçaların üzerine sürülür.
  12. Çatal ile çizikler atılır.
  13. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk kızarana kadar pişirilir.
  14. Yumuş yumuş poğaçalar hazır. Üzerine nemli bir bez örterseniz yumuşaklığını koruma edecektir. Afiyet olsun💯.

Sarıyer Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çokotop
Patates Kavurması Tarifi
Acılı Ayran
Ceviz Kurabiyesi (Çimdik Kurabiyesi)
Ramazan Pidesi
Tavuklu-Kaşarlı Pide
Hdabla | © 2025 |