3 Yemek Kaşığı Pastası

3 Yemek Kaşığı Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya

Şerbeti için;

  • 1 buçuk su bardağı süt

Kreması için;

  • 2 adet sıvı krema (400gr)
  •  2 yemek kaşığı labne

Jölesi için;

  • 1 su bardağı meyve suyu (istediğiniz meyve)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

3 Yemek Kaşığı Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, şeker ve vanilyayı bi kaba alıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Sıvı yağı, süt, un ve irmik ek edip biraz daha çırpalım.
  3. Son olarak kabartma tozu ek edip karıştıralım.
  4. Yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbına boşaltıp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dk pişirelim.
  5. İlk sıcağı çıkan kekimizin üzerine 1 buçuk su bardağı süt gezdirip kekimizi dinlendirelim.
  6. Kremamız için sıvı kremayı mixerle çırpıp labne ekleyelim ve tekrar çırptıktan sonra soğuyan kekimizin üzerine yayalım.
  7. Jölesi için meyve suyu, şekeri ve nişastayı bi küçük tencereye alıp karıştıralım.
  8. Sürekli karıştırıp koyu kıvam alamasını sağlayalım.
  9. Jölemizi orta ara karıştırıp soğudu vakit kremamızın üzerine gezdirelim. Pastayı dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

3 Yemek Kaşığı Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kilis Tava Veya Tepsi Kebabı
Soğuk Sütlü Baklava
Kıymalı Simit Poğaça
Enginar Dolması
Sahurluk Pratik Kaşarlı Patates Ezme
Un Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |