Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı krema
  • 4 çorba kaşığı pirinç
  • 2 çorba kaşığı tepeleme dolu mısır nişastası
  • 1 paket vanilya

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pirincimizi haşlıyoruz.
  2. Kaç çorba kaşığı pirinç koyuyorsanız o kadar bardak su ekleyin. Ben sütlaç ı ağır sevdiğim için 4 dolu çorba kaşığı pirince 4 su bardağı su ekleyip ocakta pişirmeye bırakıyorum.
  3. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte ortalama 25 dk da suyunu çekiyor orta ara karıştırın ki tabanını tutmasın.
  4. Başka tencereye 1 lt süt krema şeker vanilya koyup karıştırarak kaynatıyoruz.
  5. Şekerli süt kaynayınca pirinci karıştırarak ekliyoruz.
  6. Bir kaba mısır nişastasını alıp yarım çay bardağı soğuk su ile nisastayı açıyoruz akışkan hale gelince kaynayan pirinçli sütun içine ağır ağır döküyoruz. Tek seferde süratli dökmeyin.
  7. Çömlek kaselere üzeri full dolacak biçimde şutlaçları paylaştırın.
    Not: çömleğin de boşluk bırakılırsa fırında. Pistikten sonra söndüğünde boşluk kalır. Bu nedenle full doldurulmalı.
  8. Son olarak fırın tepsisini şu ile dolduralım çömlekleri dizip evvelce ısıtılan 180 derece fırında üzeri damak zevkinize nazaran yaktıktan sonra alalım fırından.
    Sütlaç oda sıcaklığına gelince üzerine antep fıstığı yahut dövülmüş. Fındık koyalım.
    Afiyet olsun :).

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pankek
Aronyalı Kek (Cheesecake Tadında)
Kahveli Kakaolu Islak Kurabiye
Pırasa Yemeyen Kalmasın Fırında Enfes Pırasa Yemeği
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Portakallı Kek
Hdabla | © 2025 |