Mantarlı Semizotu Çorbası
Mantarlı Semizotu Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase semizotu (yapraklanmış)
- 1 paket mantar
- 1 küçük soğan
- 1 orta uzunluk havuç
- 2 dolu yemek kaşığı pirinç yahut bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kemik suyu
- Sıcak su
- Tuz
Mantarlı Semizotu Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küçük doğranmış soğanlar zeytinyağında kavrulur.
- Soğanlar hafif pembeleşince rendelenmiş havuçlar eklenir.
- Küp formunda doğranmış mantarlar eklenerek suyunu salıp çekmesi sağlanır.
- Domates salçası eklenerek kavrulur.
- Küp halinde doğranmış domatesler eklenir, ezilmeden biraz çevirilir.
- Ardından semizotu, pirinç yahut bulgur, kemik suyu ve sıcak su eklenir.
- 20 dakika kadar pirinç yahut bulgurlar yumuşayınca kadar haşlanır.
- En son tuzu eklenip 10 dakika dinlendirilerek servis edilir.
Mantarlı Semizotu Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













