Kıymalı Tepsi Böreği

Kıymalı Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için ;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet yeşil sivri biber
- 400 gram kıyma
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
Sosu için;
- 4 adet yumurta
- 1 su barda süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- Susam
- Çörek otu
Ana materyal;
- 3 adet yufka
Kıymalı Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcımızı hazırlamak üzere ocağa tenceremizi alalım. İçerisine yağı ekleyip yemeklik doğradığımız soğanlarımızı kavuralım (benim buzlukta robottan çekilmiş soğanım vardı onu kullandım).
- Kavrulan soğanlara biberlerimizi ekleyelim.
- Salçamızı ekleyelim ve karıştıralım.
- Kıymamızı ekleyip karıştıralım, son olarak baharatları damak tadımıza nazaran ekleyelim.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt koyalım.
- Bir kase içinde yumurta, süt ve sıvı yağı karıştıralım.
- Yufkalarımızı üst üste alıp katlayalım ve makas yardımıyla şerit halinde keselim. İsterseniz 1. 5 – 1. 5 olarak ayırıp kesebilirsiniz.
- 1.5 yufkayı tepsiye yerleştirelim.
- Yerleştirdiğimiz yufkaların üzerine hazırladığımız sosun yarısını eşit biçimde dökelim.
- Sosladığımız yufkaların üzerine iç harcımızı eşit biçimde yayalım.
- 1. 5 adet kalan yufkamızı yeniden şerit şerit keselim ve tepsiye yerleştirelim.
- Kalan sosumuzu eşit formda dağıtalım ve üzerine susam/çörek otu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim (siz yinede üstü kızarana kadar denetimli pişirin).
Afiyet olsun.
Kıymalı Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











