Kuzu Pirzola

Kuzu Pirzola Tanımı İçin Malzemeler
- 1-5 kg kuzu pirzola
- 2 adet orta uzunluk patates
- 3 adet orta uzunluk domates
- 1 adet iri uzunluk kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz silme
Pirzola sosu için;
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber silme
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
Kuzu Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm sebzeler yıkanır görseldeki üzere doğranarak hazırlanır. Sarımsak, karabiber, tuz, pul biber, zeytinyağı ile birlikte harmanlanır bir kenara alınır.
- Pirzola sosu için olan tüm materyaller uygun bir kabın içinde karıştırılır ve pirzolalar tek tek gerili önlü bu sosa bulanarak tepsiye aralıklı dizilir, ortalarına biraz evvel hazırlanmış sebzeler konulur.
- 200 derece evvelce ısıtılmış fırına verilerek pirzolalar kızarıncaya dek pişirilir yemeye hazır deneyeceklere afiyet olsun😊
Kuzu Pirzola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





