Kuzu Pirzola

Kuzu Pirzola Tanımı İçin Malzemeler

  • 1-5 kg kuzu pirzola
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 3 adet orta uzunluk domates
  • 1 adet iri uzunluk kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz silme

Pirzola sosu için;

  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber silme
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kuzu Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm sebzeler yıkanır görseldeki üzere doğranarak hazırlanır. Sarımsak, karabiber, tuz, pul biber, zeytinyağı ile birlikte harmanlanır bir kenara alınır.
  2. Pirzola sosu için olan tüm materyaller uygun bir kabın içinde karıştırılır ve pirzolalar tek tek gerili önlü bu sosa bulanarak tepsiye aralıklı dizilir, ortalarına biraz evvel hazırlanmış sebzeler konulur.
  3. 200 derece evvelce ısıtılmış fırına verilerek pirzolalar kızarıncaya dek pişirilir yemeye hazır deneyeceklere afiyet olsun😊

Kuzu Pirzola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buharda Bürüksel Lahanası
Tiramisu
Fit Tiramisu
Tavuklu Kinoa Bowl (Pcos Dostu – Doyurucu – Glisemik Yükü Dengeli)
Balcan Kebabı
Kopar Koy Kurabiye
Hdabla | © 2025 |