Tavuk Çorbası

Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Tavuk (adet isteğe bağlı)
- 1 su bardağı arpa şehriye yahut tel şehriye
- 2adet havuç
- 2 adet soğan
- 1-2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı üç bir yemek kaşığı tereyağ
- Maydanoz
- Nane
- Karabiber
- Toz biber
Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuklar güzelce haşlanır.
- Ardından tereyağ, soğan, sarımsak, rendelenmiş havuç pembeleşinceye kadar kavrulur, akabinde un eklenir kavrulur ve akabinde üzerine haşlanmış olan tavuk suyu eklenir arpa şehriye eklenir.
- En son olarakta didiklenmiş tavuk eti eklenir kısık ateşte haşlanmaya bırakılır şehriyeler pişince altını kapatın.
- Servis tabağına alınca üzerine bir tutam maydanoz eklenir (isteğe bağlı).
Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







