Tavuk Çorbası

Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Tavuk (adet isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı arpa şehriye yahut tel şehriye
  • 2adet havuç
  • 2 adet soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı üç bir yemek kaşığı tereyağ
  • Maydanoz
  • Nane
  • Karabiber
  • Toz biber

Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklar güzelce haşlanır.
  2. Ardından tereyağ, soğan, sarımsak, rendelenmiş havuç pembeleşinceye kadar kavrulur, akabinde un eklenir kavrulur ve akabinde üzerine haşlanmış olan tavuk suyu eklenir arpa şehriye eklenir.
  3. En son olarakta didiklenmiş tavuk eti eklenir kısık ateşte haşlanmaya bırakılır şehriyeler pişince altını kapatın.
  4. Servis tabağına alınca üzerine bir tutam maydanoz eklenir (isteğe bağlı).

Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arpa Şehriye Salatası (Videolu)
Reyhan Şerbeti
Yulaf Poğaça
Sultan Kebabı
Buzluk İçin Elmalı Kurabiye (Videolu)
Havuçlu Cevizli Kek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |