Nefis Kabak Helvası

Nefis Kabak Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo balkabağı benim aldım armut hali ( butternut )
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un

Servis için;

  • Hindistan cevizi
  • İsteğe nazaran tahin

Nefis Kabak Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel kabağımızı güzelce soyalım ve çekirdek kısmını bir kaşık yardımı ile temizleyelim soyalım ve büyük modüllere keselim ve uygun bir tencereye yerleştirelim üzerine 1,5 su bardağı şekeri ilave edelim, kapağını kapatıp buzdolabında bekletelim.
  2. Ben bir gece beklettim lakin sabahtan hazırlayıp buzdolabında akşama kadar bekletebilirsiniz sonuç birebir olur, şekeri büsbütün erimiş ve su haline gelmiş olması gerekiyor.
  3. Hazır olduğunda ocakta evvel 15 dakika orta ateşte sonra en kısık ateşte denetimi pişirelim bende 40 dakika sürdü, çatalı batırdığımız da parçalanması gerekiyor.
  4. Piştikten sonra ocaktan alalım ve bir blender ile pürüzsüz bir hal alana kadar ezelîm marmelatlı andırıyor sonuç.
  5. Ayrı bir tavada tereyağını ve unu kavuralım hafif unun rengi değişsin ve kokusu çıksın kâfi, bunuda kabağa ek edelim ve orta ateşte helva üzere bir 10 dakika kavuralım.
  6. İsterseniz soğuk yada ılık servis yapabilirsiniz üzerine tahin gezdirebilirsiniz yada hindistan cevizi ve fındık modülleri. Afiyet olsun 😋

Nefis Kabak Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

️Atom Meze️ (Acı Severleri Böyle Alalım)
Tavçe Gravce (Tencereden Tepsiye) Kuru Fasulye
Fırında Yürek
Tospik Kurabiye
Ev Pasta
Şahane Nohut Salatası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet