Kabak Graten

Kabak Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet kabak
  • Zeytinyağı
  • Dereotu
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kabak Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yıkadığımız kabakları çok ince olmayacak biçimde halkalar halinde keselim.
  2. Borcamı zeytinyağı ile yağlayalım. Kabakları dizelim ve ortalarına hafif zeytinyağı sürerek bitinceye kadar kat kat yerleştirelim.
  3. Kabakları evvelden ısıttığımız 200° fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  4. Beşamel sos için tenceremize tereyağını alarak eritelim. Sonra unu ek edelim ve orta ateşte unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  5. Ardından sütü yavaş yavaş ek edelim ve topaklanmaması için daima karıştıralım.
  6. Kıvam aldığında tuz ve karabiber ekleyerek karıştıralım. Akabinde 2-3 dakika daha pişirelim ve tenceremizi ocaktan alalım.
  7. Bu ortada pişen kabaklarımızı fırından alarak üzerine beşamel sosunu eşit bir formda yayıp doğranmış dereotunu serpelim.
  8. Tekrar fırına vererek 15 dakika daha pişirmeye devam edelim.
  9. En son üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim ve kaşar peyniri eriyip kızarıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika daha pişirelim.
  10. Kabak gratenimizi dilimleyip birinci sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim.

Kabak Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi
Domatesli Şehriye Çorbası
Yaş Pasta Tadında Meyveli Borcam Tatlısı
Sarı Kuru Üzümlü Basmati Pirinç Pilavı
Şalgamlı Kuskus Salatası
Hdabla | © 2025 |