Burma Kadayıf

Burma Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg taze tel kadayıf
  • 350 gr fıstık
  • 400 gr sade yağ

Şerbet için;

  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • 3 damla limon

Üzerine;

  • Fıstık

Burma Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle su, şeker ocağa alınır kaynamaya başlayınca limon damlatılarak 15 dk daha kaynatılıp altı kapatılır.
  2. Bir su bardağı ufalanmış tel kadayıf, fıstık harmanlanır.
  3. Kadayıfları hiç ayırmadan görseldeki üzere açılır ve üzerine bir ölçü fıstık koyarak sağ taraftan sola gerçek kıvırma hareketi ile sarılır.
  4. Sade yağ ile yağlanmış tepsiye görseldeki üzere kıvırdığımız kadayıflar yerleştirilir materyal bitene kadar süreci tekrarlanır.
  5. Ardından kalan yağı da eriterek kadayıfın üzerine gezdirilir evvelden ısıtılmış 180 derece fırına vererek denetimli bir biçimde kızarmasını sağlanır,.
  6. İstenilen formda kızaran tatlı fırından çıktıktan sora ılık şerbeti üzerine gezdirilir 10 dk şerbeti çekmesi beklenir toz fıstık ile süslenir yemeye hazır deneyeceklere.

Afiyet olsun😊

Burma Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek
Fellah Köftesi
Ev Yapımı Tam Kıvamında Çikolata Sosu
Üzümlü Pastane Kurabiyesi
10 Dakikada Pişmeyen Tiramisu
Sulu Köfte Çorbası
Hdabla | © 2025 |