Burma Kadayıf

Burma Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg taze tel kadayıf
- 350 gr fıstık
- 400 gr sade yağ
Şerbet için;
- 5 su bardağı su
- 5 su bardağı şeker
- 3 damla limon
Üzerine;
- Fıstık
Burma Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle su, şeker ocağa alınır kaynamaya başlayınca limon damlatılarak 15 dk daha kaynatılıp altı kapatılır.
- Bir su bardağı ufalanmış tel kadayıf, fıstık harmanlanır.
- Kadayıfları hiç ayırmadan görseldeki üzere açılır ve üzerine bir ölçü fıstık koyarak sağ taraftan sola gerçek kıvırma hareketi ile sarılır.
- Sade yağ ile yağlanmış tepsiye görseldeki üzere kıvırdığımız kadayıflar yerleştirilir materyal bitene kadar süreci tekrarlanır.
- Ardından kalan yağı da eriterek kadayıfın üzerine gezdirilir evvelden ısıtılmış 180 derece fırına vererek denetimli bir biçimde kızarmasını sağlanır,.
- İstenilen formda kızaran tatlı fırından çıktıktan sora ılık şerbeti üzerine gezdirilir 10 dk şerbeti çekmesi beklenir toz fıstık ile süslenir yemeye hazır deneyeceklere.
Afiyet olsun😊
Burma Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













