Mini Cheesecake (Videolu)

Mini Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Kreması için;

  • 200 ml krema
  • 200 ml labne
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • Yarım su bardağı vişne
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta

Mini Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bisküvi robottan geçirilir ve ocakta eritilmiş tereyağı ile güzelce karıştırılır.
  2. Minik cupcake kâğıtlarına 1 yemek kaşığı olacak formda kağıtlara paylaştırılır ve su bardağı yardımıyla bisküvilerin üstüne bastırılarak form verilir ve dolaba kaldırılır.
  3. Peynirli krema için 200 gr labne, 200 ml krema, yarım su bardağı şeker ve 1 yumurta karıştırma kabında çırpılır .
  4. Üzerine 1 yemek kaşığı un ,1 yemek kaşığı nişasta ve vanilya ek edilerek tekrar çırpılır.
  5. Dolaptan çıkardığımız cupcake kâğıtlarına bir kepçe olacak biçimde paylaştırılır ve fırın kabının içine yarım su bardağı su eklenir evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25 dakika pişirilir.
  6. Sosu için; Yarım su bardağı vişne, 2 yemek kaşığı su, 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta ocakta pişirilir ve blendırdan geçirilir.
  7. Fırından çıkan cheesecakeler soğuyunca dolaba alınır ,sosu oda ısısında olmalı.
  8. Kalıplardan çıkan cheesecakelerin üzerine sos ek edilir ve süslenir afiyet olsun🤤.

Mini Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvili Dondurma (Kesinlikle Denemelisiniz)
Balık Çorbası
Cevizli Havuçlu Kek
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Nefis Makarna Salatası
İkramlık Önerisi
Hdabla | © 2024 |