Kuymak (Muhlama)

Kuymak (Muhlama) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı kaşar peyniri

Kuymak (Muhlama) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Erittiğimiz tereyağına mısır ekleyip, kısık ateşte kavuralım (unun kokusu çıkıncaya kadar)
  2. Sıcak suyu ekleyip süratli bir halde karıştıralım.
  3. Un suyu çektikten sonra kaşarı ek edip, kaşar peyniri eriyip, homojen kıvama gelinceye kadar karıştıralım on dakikada muhlama hazır.

Afiyet olsun.

Kuymak (Muhlama) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Büskivili Minik Toplar
1 Kaşık Kıyma İle Pırasa Yemeği
Kıymalı Patlıcan Oturtması
Meyveli Pasta
Etli Havuçlu Pilav
Çıtır Çıtır Patates Böreği
Hdabla | © 2025 |