Kuymak (Muhlama)

Kuymak (Muhlama) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı kaşar peyniri

Kuymak (Muhlama) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Erittiğimiz tereyağına mısır ekleyip, kısık ateşte kavuralım (unun kokusu çıkıncaya kadar)
  2. Sıcak suyu ekleyip süratli bir halde karıştıralım.
  3. Un suyu çektikten sonra kaşarı ek edip, kaşar peyniri eriyip, homojen kıvama gelinceye kadar karıştıralım on dakikada muhlama hazır.

Afiyet olsun.

Kuymak (Muhlama) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pofuduk Poğaça
Sebze Çeşni (Tuzot)
Simit Kurabiye
İrmik Helvası
Ali Nazik
Kolay Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet