Haşhaş Ezmeli Revani

Haşhaş Ezmeli Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 paket şekerli vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
- 3 yemek kaşığı un
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
Üzeri için:
- Krem şanti (isteğe bağlı)
- Ceviz
Haşhaş Ezmeli Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, şeker kabımızın içine koyup düzgünce çırpıyoruz karıştırdıktan sonra şekerli vanilya, yoğurt, yağ ekleyip çırpıyoruz. Sonra 2 yemek kaşığı haşhaşımızı ekledikten sonra tekrar çırpıyoruz.
- Daha sonra unumuzu ekleyip çırptıktan sonra yağladığımız tepsiye koyup, fırına atıyoruz.
- Şerbetimizi hazırlıyoruz şerbetimiz kaynadıktan sonra soğumaya alıyoruz.
- Şerbetimizi kekin üstüne döktükten sonra dinlenmeye alıyoruz güzelce suyunu alana kadar bekliyoruz.
- Daha sonra kremşantiyi güzelce üstüne sürüyoruz cevizlerimizi üstüne ekliyoruz tatlınız servise hazırdır. Afiyet olsun.
Haşhaş Ezmeli Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


