Pilavlı El Açması Börek (Klina)

Pilavlı El Açması Börek (Klina) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 1,5 yemek kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı ılık su
İçi için;
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı un
- İsteğe bağlı tuz
- Altı ve üzeri için zeytinyağı
- 1 kahve fincanı su
Pilavlı El Açması Börek (Klina) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur yoğurma makinemize yahut elle yoğurcaksak bir kaba tuzu ve unu ekleyip karıştırıyoruz, ortasını açıyoruz. Suyumuzu ekliyoruz ve yoğuruyoruz. Kulak göğsü kıvamına gelince 2 bezeye ayırıyoruz una bulayıp üzerini kapatıyoruz ve 20 dk bekletiyoruz.
- Pirincimizi yıkıyoruz suyunu süzüp bir tencereye üzerini geçecek su ekliyoruz ve pişiriyoruz.
- Pişen pilavımızın içerisine bir kaşık un ve tuzu ekliyoruz ve karıştırıp bir kenara alıyoruz.
- Tezgahımıza un serpiştiriyoruz, yufkalarımızı açıyoruz.
- Tepsimize zeytinyağı ekliyoruz, açtığımız yufkayı koyuyoruz.
- Üzerine iç harcımızı ekliyoruz, üzerine yufkamızı koyuyoruz üzerine tekrar zeytinyağı ekliyoruz her yerine gelecek formda bir fincan suyumuzu da üzerine döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, afiyet olsun ❤️
Pilavlı El Açması Börek (Klina) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








