Nefis Mercimek Mantısı

Nefis Mercimek Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
Mercimek mantısı için;
- ︎200 g (marmara_food marmara) kırmızı mercimek (1 bardak)
- 400 ml su
- 150 g köftelik bulgur (yarım bardaktan biraz fazla)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- ½ tatlı kaşığı karabiber
- ½ tatlı kaşığı kimyon
Yoğurt sosu için;
- ︎200 g doğal yoğurt
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- ︎1 tatlı kaşığı tuz
Tereyağlı biber sosu için;
- ︎1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Nefis Mercimek Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kırmızı mercimekleri su ile tencereye alın ve suyu büsbütün çekene kadar pişirin.
- Mercimekleri bir kaba alıp, içine 150 g köftelik bulguru ek edip soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra baharatları ekleyerek uygunca karıştırın.
- Ayrı bir kapta yoğurdu ezilmiş sarımsak ve tuz ile karıştırın.
- Bir tavada tereyağını eritip pul biberi ekleyin ve yavaşça kavurun.
- Mercimek karışımını elinizle yuvarlayarak küçük toplar yapın ve bir tabağa dizin
- Üzerine yoğurt sosunu dökün ve tereyağlı biber sosu yayın ve maydanoz ile tamamlayın.
Nefis Mercimek Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













