Susamlı Pişi

Susamlı Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt (400 ml)
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
Bulamak için;
- Süt
- Kavrulmuş susam
Pişirmek için;
- • Sıvı yağ
Susamlı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pişimiz için yoğurma kabına unu alalım ortasını çukur yapalım. Ortasına toz şeker,tuz,maya ve ılık sütü ek edip güzelce yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini pak bir bez ile örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurun havasını alalım. Tezgahı biraz unlayıp tekrar yoğuralım.
- Hamurdan modüller kesip beze yapalım. Bezeleri elimiz ile bastırarak genişletelim evvel süte sonra susama batıralım.
- Daha sonra 4 modüle keselim.
- Yağı ısıtalım sonra ocağın altını biraz kısalım pişilerimizi artlı önlü kızartalım. Afiyet olsun. 🥰.
Susamlı Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






