Mantarlı Domatesli Et Yemeği

Mantarlı Domatesli Et Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 700-800 gram jülyen et

Marinasyon için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 3 diş sarımsak
  • 1’er çay kaşığı kırmızı toz biber, kekik
  • 4 adet domates yahut 1,5 su bardağı domates püresi
  • 300 gram mantar
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı soğuk su
  • 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz

Mantarlı Domatesli Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba marinasyon için gerekli gereçleri ekleyip karıştırıyoruz, üzerine jülyen doğranmış etleri ekleyip güzelce harmanlıyoruz. Üzerini kapatıp en az 3 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  2. Eti tencereye alıp kıs7k ateşte kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Et hala sert bir kıvamdaysa üzerine tekrar su ekleyip çekene kadar pişiriyoruz.
  3. Üzerine biraz sıvı yağ ekleyip yemeklik doğradığımız soğanları ekliyoruz 2-3 dk kavuruyoruz.
  4. Üzerine doğradığımız mantarları ekleyip yaklaşık 5 dk kadar soteliyoruz.
  5. Salçayıda ekleyip biraz kavurduktan sonra rendelenmiş domates, tuz ve baharatları ekliyoruz, kapağını kapatıp 5 dk pişiriyoruz.
  6. Ayrı bir kapta 1,5 su bardağı su ve nişastayı karıştırıyoruz. Yemeğimize ekleyip karıştırıyoruz. Koskoca ateşte 10-15 dk pişiriyoruz (arada karıştırmayı unutmuyoruz) Afiyet olsun 🤗

Mantarlı Domatesli Et Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Çikolatalı Donut Tarifi! Dışı Çıtır,içi Yumuşacık (Videolu)
Cennet Hurmali Smooth
Buzluk İçin Tuzlu Kurabiye (Videolu)
Revani
Sarı Mercimek Çorbası (8+ Ay)
Böreklik Hamurdan Gözleme
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet