Mantarlı Domatesli Et Yemeği

Mantarlı Domatesli Et Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 700-800 gram jülyen et
Marinasyon için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı süt
- 3 diş sarımsak
- 1’er çay kaşığı kırmızı toz biber, kekik
- 4 adet domates yahut 1,5 su bardağı domates püresi
- 300 gram mantar
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı soğuk su
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- Pulbiber
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Tuz
Mantarlı Domatesli Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba marinasyon için gerekli gereçleri ekleyip karıştırıyoruz, üzerine jülyen doğranmış etleri ekleyip güzelce harmanlıyoruz. Üzerini kapatıp en az 3 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Eti tencereye alıp kıs7k ateşte kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Et hala sert bir kıvamdaysa üzerine tekrar su ekleyip çekene kadar pişiriyoruz.
- Üzerine biraz sıvı yağ ekleyip yemeklik doğradığımız soğanları ekliyoruz 2-3 dk kavuruyoruz.
- Üzerine doğradığımız mantarları ekleyip yaklaşık 5 dk kadar soteliyoruz.
- Salçayıda ekleyip biraz kavurduktan sonra rendelenmiş domates, tuz ve baharatları ekliyoruz, kapağını kapatıp 5 dk pişiriyoruz.
- Ayrı bir kapta 1,5 su bardağı su ve nişastayı karıştırıyoruz. Yemeğimize ekleyip karıştırıyoruz. Koskoca ateşte 10-15 dk pişiriyoruz (arada karıştırmayı unutmuyoruz) Afiyet olsun 🤗
Mantarlı Domatesli Et Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





