Sakarya Islama Köfte (Videolu)

Sakarya Islama Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 700 gr köftelik kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 bardak ekmek kırıntısı
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz biber
  • 1 tane dilimlenmiş bayat ekmek
  • 3-5 su bardağı kemik suyu
  • Tuz
  • 3 dolu tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Közlemek için;

  • 3-4 tane biber
  • 3-4 tane domates

Sakarya Islama Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak köfteyi yoğurup birkaç saat dolapta dinlendirin. Yuvarlak form verin.
  2. Ekmekleri tavada iki taraflı biraz kızartın yoksa kemik suyunu çok çekiyor.
  3. Tavaya hafif sıvı yağ ve 1kaşık tereyağı alıp köfteleri ve domates biberler güzelce kızartın bir tabağa alın.
  4. Son basamak servis basamağı. Kemik suyunu ısıtın, tuzu yoksa biraz tuz ve toz biberi ekleyin.
  5. Ekmekleri kemik suyuna batırıp çıkarın dilerseniz sonradında tavada bir iki dk kızartabilirsiniz ben kızartmadan tercih ettim.
  6. Tabağa üç dilim ekmek üzerine 4-5adet köfte koyun, kızarmış domates ve biberle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsuuunnn🌼. Görüntülü tanımına youtube kanalımdan ulaşabilirsiniz 🌼✌️.

Sakarya Islama Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çökelek Semirseği (Kilis Usulü)
Fesleğenli Salata
Fırında Soslu Tavuk
Milföyden Mantarlı Pizza
Vitaminli Tavuk Çorbası
Arnavut Ciğeri
Hdabla | © 2025 |