İsveç Köftesi

İsveç Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram dana kıyma
- 1 adet rendelenmiş küçük uzunluk soğan
- 1 adet yumurta
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 3_4 yemek kaşığı galeta unu (bayat ekmek de olur)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Kızartmak için;
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Sosu için;
- 1 su bardağı ilik suyu (et suyu)
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı krema (şart değil)
İsveç Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına köftemizin bütün gereçlerini ekleyip düzgünce yoğuruyoruz. Elimizle top top yapıp tavada kızartıyoruz. Köfteleri tavadan alıp tabağa koyuyoruz
- . Tavada kalan yağın içine un ve tereyağını ekleyip kavuruyoruz. Tavada kalan yağ çoksa bir ölçüsünü diğer bir kaba dökebilirsiniz.
- Ardından içine ilik suyu koyup kıvamını veriyoruz. Kıvamı açmak için sıcak su ya da biraz daha ilik suyu ekleyebilirsiniz.
- En son krema, hardal ve baharatları ekleyip içine köfteleri koyuyoruz. Bu formda de kısık ateşte 5 dakika daha pişirip, altını kapatıyoruz. Pilav ve patates püresi ile servis ediyoruz. Afiyet bal şifa olsun ♥️
İsveç Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





