Pizza

Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı ılık su

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3 yemek kaşığı ketçap

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Sucuk
  • Sosis
  • Siyah zeytin
  • Konserve mısır

Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için materyalleri bir kaba alıp yoğuralım. 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
  2. Bir yandan da sucukları ince ince doğrayalım, kaşarları rendeleyelim, sosisleri dilimleyelim, zeytinlerin çekirdeklerini çıkaralım.
  3. Sosu için salçanın üzerine suyu ekleyelim ve karıştıralım sonra kekik ve ketçapıda ekleyelim.
  4. Hamuru ister üçe ister ikiye bölelim ve hamuru açalım, üzerine çatal batıralım ve evvelden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık.
  5. 8 dakika pişirelim.
  6. Üzerine fırından çıkınca salçalı sosu ve gereçleri de ekleyip 200 derece fırında 15 dakika daha pişirelim, ketçap ve mayonezli yiyebilirsiniz. Servise hazır. Afiyet olsun:)

Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Tavuk Butları
Maraş Usulü Yoğurtlu Kebap
Sade Kek
Sahur İçin Mayalı (Bazlama)
Patatesli Açık Pide
Kakaolu Muffinler (İçi Dolgulu) Kek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet