Fırında Sebzeli Tavuk

Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • Yarım limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sebzeler ;

  • 1 tane kabak
  • 1 tane patlıcan
  • 1 tane çarliston biber
  • 1 tane patates ( büyük uzunluk olabilir)
  • 1 tane havuç
  • 1 tane soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 avuç kadar bezelye
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Nane
  • Kekik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Not : brokoli karnabahar pırasa üzere sebzeler de koyabilirsiniz

Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları iri küp doğrayıp zeytinyağı ile evvelden ısıtılmış tavaya alıp her tarafı renk alıncaya kadar mühürlüyoruz ,pişme süreci bitince üzerine yarım limon sıkıyoruz.
  2. Kabağı çekirdeklerinden ayırıp küp doğruyoruz.
  3. Havuçları ince doğruyoruz ,patlıcanları küp doğruyoruz soğan ve sarımsağı iri doğruyoruz.
  4. Patatesleri küp doğruyoruz biberleri halka doğruyoruz 2 avuç kadar bezelye atıyoruz.
  5. Ben çok tuzlu yemek yiyemediğim için 1 tatlı kaşığı tuz ,1 er çay kaşığı nane, kekik ,pul biber karabiber(zevkinize nazaran baharat kısmı sizde ).
  6. Zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz ,sonrasında sotelediğimiz tavukları limonla birlikte içine alıp karıştırıp cam tepsi ye alıyoruz.
  7. Önceden ısıtılan fırına 180 derece ye ayarlayıp ortalama 40-45 dk (fırına nazaran değişir) pişiriyoruz afiyet olsun :).

Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Ebruli Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Cheesecake
Avakado Salatası
İzmir Köfte
Dereotlu Peynirli Yulaflı Poğaça
Fırın Sütlaç
Kıyır Kıyır Mahlepli Nefis Poğaça
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet