Köfteli İskender

Köfteli İskender Tanımı İçin Malzemeler

Kasap köfte;

  • 400 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet orta uzunluk soğan (rendelenmiş suyu sıkılmış yalnızca posasını kullanacağız )
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı ekmek içi (galeta unu)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 fincan su
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 adet orta uzunluk pide (biraz büyük olacak biçimde küp küp doğrayalım)

Salçalı sosu için :

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber

Üzerine dökmek için :

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Köfteli İskender Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte için gerekli olan materyalleri güzelce yoğuralım.
  2. Kare formunda kestiğimiz yağlı kağıtların ortasına yuvarlak yaptığımız köfteyi koyalım.
  3. Üzerine de yağlı kağıtlı kapatalım, bardak yardımıyla ince olacak formda köfteyi ezelim.
  4. Pideyi büyük olacak halde küp küp doğrayalım. Servis tabağına alalım.
  5. Üzerine yağda salçayı kavuralım ,baharatları ekleyelim, su döküp pişirelim.
  6. Salçalı sosu ekmeklerin üzerine dökelim.
  7. Tavaya az bi yağ ekleyip biberi ve köfteler pişirelim ,pişen köfteleri pidelerin üzerine dizelim ,erittiğimiz kızgın tereyağını da köftelerin üzerine döküp servis edelim.

Köfteli İskender Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Spoonfull Tarifi
Garnitürlü Kuskus Salatası
Kolay Ve En Basitinden Hindistan Cevizli Kurabiyeler
Fırında Çilek Kurutma
Doğum Günü Pastası
Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |