Ceviz Kurabiye

Ceviz Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağından 1.5 parmak eksik pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 çay kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2-2.5 su bardağı un 200 ml ( 1 buçuk su bardağından itibaren denetimli ekleyin her un farklı)

Arasına sürmek için:

  • Kahvaltılık çikolata

Ceviz Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için gereken bütün gereçlerden hoş yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  2. Ceviz büyüklüğünde modüller yuvarlayıp bıçak ile ortadan ikiye bölelim .
  3. Daha sonrasında hamurun üst kısmında ortadan bıçakla bir çizgi çekip kenarlarına tekrardan bıçak ile küçük küçük çizikler atalım .
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 175 derece fırında pişene kadar pişirelim .
  5. Soğuduktan sonra ortasına kahvaltılık sürülebilir çikolata sürüp yer kurabiyeyle kapatalım.

Ceviz Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaymaklı Taze İncir Tatlısı
Şerbetli Sultan Tatlısı
Kuru Yufka (Bazlama)
Yaban Mersinli Şeftalili Semizotu Salatası
Dünyanın En Kolay Böreği Kırma
Mozaik Pasta
Hdabla | © 2025 |