Malaga Pasta

Malaga Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (250 ml bardak kullandım)
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 1,5 / 2 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
- Yarım su bardağından biraz fazla süt
- Muz
Krema için;
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı dolu nişasta
- 2 yemek kaşığı dolu un
- 1 adet yumurta (sarısını kullanacağız)
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin/ tereyağı
Üzeri için ganaj;
- 200 ml krema
- 50 gram sütlü çikolata
- 50 gram bitter çikolata
Yada;
- Çikolata sosu
Malaga Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pastamızın kekini hazırlamak için; yumurta ile şekeri 10dk. Çırpıyoruz.
- Köpürdükten sonra içine sütü, yağı, unu, kabartmatozunu, vanilyayı ve kakaoyu katıp tahta kaşık ile karıştırıyoruz.
- Hamurumuzu dikdörtgen borcam beyefendiye kek kalıba döküp 150 derecede, içi hamur kalmayana kadar pişiriyoruz.
- Dakika vermiyorum zira her fırının pişirme mühleti farklı oluyor.
- Kekimiz fırından çıktıktan sonra birinci sıcağı çıkınca yarım su bardağından biraz fazla sütümüzü üzerine döküyoruz.
- Kekimiz fırındayken kremamızı nişasta, un, 1 yumurta sarısı ,süt ve kakaoyu karıştırıp hazırlıyoruz ocağa alıyoruz.
- Kremamız yoğunlaşmaya yakın vanilya ve yağı ekliyoruz. Kremamız hazır.
- Ganaj için hazır kremayı ocakta ısıtıp içine çikolataları karıştırıp eritiyoruz.
- Son evrede kekimizin üzerine soyduğumuz muzları diziyoruz, üzerini kapatacak biçimde kremamızı döküyoruz ve hazırladığımız ganajı muzların üzerine çizgi hali vererek döküyoruz dilek ederseniz fındık, ceviz, fıstık ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malaga Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


