Elmalı Kek

Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı yoğurt
- 4 çay bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
Üzeri için;
- 3-4 adet elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı ceviz
Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak elmaların kabuklarını soyup bir kaseye alalım.
- Elmaların üzerine limon suyunu gezdirelim ve karıştıralım.
- Daha sonra tarçın ve şekeri ilave ederek tekrar karıştıralım.
- Kek hamuru için yumurta ve şekeri bir kapa alıp, beyazlaşıp köpük olana kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek çırpma sürecine devam edelim.
- Ardından un ,kabartma tozu ve vanilyayı ek edip güzelce karıştırarak yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim.
- Hazırlamış olduğumuz elmalı harcımızı eşit ölçüde kekin üzerine gezdirelim.
- Daha sonra hindistan cevizi ve ceviz kırığını üzerine gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 40 dk pişirelim.
- Kekimizi kürdanla denetim edip fırından alalım ve soğuduktan sonra servis yapalım.
Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


