Elmalı Kek

Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 4 çay bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya

Üzeri için;

  • 3-4 adet elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı ceviz

Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak elmaların kabuklarını soyup bir kaseye alalım.
  2. Elmaların üzerine limon suyunu gezdirelim ve karıştıralım.
  3. Daha sonra tarçın ve şekeri ilave ederek tekrar karıştıralım.
  4. Kek hamuru için yumurta ve şekeri bir kapa alıp, beyazlaşıp köpük olana kadar çırpalım.
  5. Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek çırpma sürecine devam edelim.
  6. Ardından un ,kabartma tozu ve vanilyayı ek edip güzelce karıştırarak yağlanmış dikdörtgen borcama dökelim.
  7. Hazırlamış olduğumuz elmalı harcımızı eşit ölçüde kekin üzerine gezdirelim.
  8. Daha sonra hindistan cevizi ve ceviz kırığını üzerine gezdirelim.
  9. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 40 dk pişirelim.
  10. Kekimizi kürdanla denetim edip fırından alalım ve soğuduktan sonra servis yapalım.

Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytin Ezmesi Nasıl Yapılır?
Doyurucu Akşam Çorbası (+6 Ay)
Soğanlı Sütlü Mantar Çorbası
Bebeğimin Kahvaltısı
Malatya’nın Gıllor Tarifi
Brüksel Lahanası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet