Yoğurtlu Orman Kebabı

Yoğurtlu Orman Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet pirzola
- 1 kase yoğurt
- 1 kase nohut
- 1 adet yumurta
Yoğurtlu Orman Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye bir yemek kaşığı yağ alıp üzerine pirzolaları alalım ,burada mühürleme süreci yapacağız.
- Et bizatihi kalkana dek çevirmeyelim yoksa yarısı tencerede kalır gerili önlü mühürlüyelim.
- Mühürlenen etlerin üzerine bir parmak geçene denk su eklenir kısık ateşte pişirelim.
- Yoğurt ve yumurtayı uygun bir kapta karıştırıp ocağa alalım ve kaynayana denk karıştıralım.
- Kaynayan yoğurtu etimize ekleyip nohutu da ekleyip tekrardan kaynamaya bırakalım.
- Üzerine siz ister yağ ve nane kavurup ekleyebilirsiniz Antep’te Haspir dediğimiz bir baharat var biz ondan ekliyoruz afiyet olsun.
Yoğurtlu Orman Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





