Örgü Poğaça

Örgü Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta (sarıları üzeri için)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 6 su bardağı un (una nazaran değişir 6,5 su bardağı da olabilir,yumuşak bir hamur olmalı)

İç harcı:

  • Lor peyniri ( kaşar peynir,patates,sucuk vb şeyler kullanabilirsiniz)
  • Maydanoz
  • Tuz

Örgü Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt,yumurta,maya,tuz,toz şeker,sıvı yağ bunları bir kaba alıp mayayı eritiyoruz.
  2. Maya eridikten sonra unu denetimli bir formda ekliyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. 1 saat mayalanması için bırakıyoruz.
  4. Mayalandıktan sonra bezeler haline getiriyoruz. 14 adet oldu benim.
  5. Örgü formu için yuvarlak bezeyi elimizle açıyoruz ,açtıktan sonra tereyağ sürüp ikiye katlıyoruz.
  6. Uç kısımları değil ortak kısmına bıçakla çizikler atıyoruz.
  7. En baştan başlayıp iç içe geçiriyoruz ve aksi çevirip lor peynirini koyuyoruz ve kapatıyoruz.(bu form sıkıntı gelirse size farklı bir formda yapabilirsiniz)
  8. 20 dk da tepsi mayası yapıyoruz .
  9. Üzerine yumurta sürüp 200 derecelik fırında 30 dk pişiriyoruz.
  10. Fırınınızı kendiniz daha yeterli bildiğiniz için ona nazaran denetim edersiniz. 🌸.

Örgü Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Püre Yatağında Et Sote
Siirt Kiteli (Haşlama İçli Köfte)
İşkembe Tadında Tavuklu Çorba
Basmati Pirinçli Biber Dolma
Efsane Borcam Tatlısı (Videolu)
Latte Pasta
Hdabla | © 2024 |