Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 litre su
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • En son 1 su bardağı sıcak su

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su

Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yıkanmış mercimek, bulgur, pirinç ve büyükçe doğranmış soğan eklenir .
  2. Üzerine 1 litre su koyduktan sonra bakliyatlar yumuşayana kadar pişirilir.
  3. Ardından blenderdan çekilir.
  4. Sosu için tavada tereyağ eritilir ve un eklenir 1-2 dakika kavrulur ve salça eklenir kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra sıcak su ekleyip çorbaya katılır.
  5. Çırpıcıyla güzelce karıştırılır, akabinde baharatlar eklenir ve en son kıvamına nazaran su ölçüsü eklenir, ben 1 su bardağı sıcak su ekledim afiyet olsun 🌼.

Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Tavuk Ciğeri Kavurması
Yaprak Hengel (Tam Buğday Unundan)
Latte Pasta
Köz Patlıcan Ve Köz Biberli Kahvaltılık Sos
Susamlı Kurabiye
Zebra Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |