Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 litre su
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- En son 1 su bardağı sıcak su
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 silme yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yıkanmış mercimek, bulgur, pirinç ve büyükçe doğranmış soğan eklenir .
- Üzerine 1 litre su koyduktan sonra bakliyatlar yumuşayana kadar pişirilir.
- Ardından blenderdan çekilir.
- Sosu için tavada tereyağ eritilir ve un eklenir 1-2 dakika kavrulur ve salça eklenir kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra sıcak su ekleyip çorbaya katılır.
- Çırpıcıyla güzelce karıştırılır, akabinde baharatlar eklenir ve en son kıvamına nazaran su ölçüsü eklenir, ben 1 su bardağı sıcak su ekledim afiyet olsun 🌼.
Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











