Sadece İki Malzemeyle Meze Tarifi

Sadece İki Materyalle Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 1 kase yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Üzeri için:

  • 5-10 adet ceviz
  • Sıvı yağ (göz kararı)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (silme)

Sadece İki Materyalle Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabak ve havuç hoş bir formda yıkanır ve rendelenir.
  2. Tavaya tereyağı ve sıvı yağ alınır rendelenmiş olan kabak ve havuç ek edilir 10 dk boyunca kavrulur tuzu ek edilir ocağın altı kapatılır soğumaya bırakılır.
  3. Yoğurt bir kaseye alınır tuz ile karıştırılır üzerine kabak ve havuç ek edilir ve hoş bir halde karıştırılır.
  4. Ceviz ve sıvı yağ ocağa alınır kızdırılır biberi ek edilir kabak ve havuçun üzerine dökülür.Afiyet olsun 💐.

Sadece İki Gereçle Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şalgam Dolması
Cevizli Bursa Lokumu (Tam Tutan Tarif)
Nefis Yaz Yemeği Semizotlu Arpa Şehriye
Bıçak Tatlısı (Ağızda Dağılıyor)
Kakaolu Bisküvi Topları
Balkabaklı Kek
Hdabla | © 2025 |