Orman Meyveli Tart Kek

Orman Meyveli Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
Üzeri için:
- Orman meyveleri (çilek, böğürtlen, frambuaz, yaban mersini)
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
Orman Meyveli Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki hazırlayın: yumurtalar ve şekeri düzgünce çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilini kakaoyu eleyerek ekleyin, spatula ile karıştırın.
- Tart kalıbını yağlayın ve kek harcını dökün.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında 20-25 dakika pişirin.
- Kek pişerken kremayı hazırlayın: süt, şeker, un ve nişastayı karıştırarak pişirin.
- Kıvam alıp kaynayınca vanilini ekleyip ocaktan alın.
- Soğuması için orta ara karıştırın.
- Kek pişince ılımasını bekleyin ve aykırı çevirerek kalıptan çıkarın.
- Soğuyan kremayı kekin üzerine yayın.
- Meyveleri tencereye alın nişasta ve suyu da ekleyip bir taşım kaynayınca alıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyan karışımı kekin üzerine dökün.
- Buzdolabında en az 1 saat dinlendirip servis edin.
Afiyet olsun! hem lezzeti hem de manzarasıyla çok seveceğiniz bir tanım olacak.
Orman Meyveli Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
